Aloita Internet-markkinointi

Ohjeita ja neuvoja Internet-markkinoinnin aloittamiseen

Intern-markkinoinnin seuranta ja verkon monitorointi

Ensimmäinen askel ennen joulua

Yrityksen internet-markkinoinnin kehittäminen lähtee siitä, että tiedetään missä ollaan nyt. 

Tämän takia verkkosivujen tilastointijärjestelmät pitää olla kunnossa. Verkkosivujen analysoinnin lisäksi hyvällä työkalulla pystyy kehittämään tehokkaasti myös internet-markkinointia. 

Yksi markkinoiden parhaimmista ohjelmista on ilmainen Google Analytics.

Sen asentaminen omille kotisivuille on helppoa ja se kannattaa ehdottomasti tehdä ennen joulua, jolloin suuren osan teistä kävijämäärät kasvavat. Näin olette joulusesongin jälkeen valmiita aloittamaan internet-markkinointinne kehittämisen.

On myös tärkeää, että tietäisitte mitä teistä verkossa puhutaan. Tätä tietoa voitte käyttää tuotekehityksessänne, löytää uusia yhteistyötahoja sekä reagoida tarvittaessa ongelmiin, siksi olisi tärkeää monitoroida verkkoa. 

Tämä ohje on jaettu kolmeen eri tasoon: 

1)    Aloittelijat. Tämä pitäisi kaikilla olla kunnossa.
2)    Edistyneet. Nämä olisi hyvä olla kaikilla kunnossa. Ohjeet ovat kuitenkin jo hieman lyhyemmät.
3)    Gurut. Joidenkin pitää näyttää tietä.

Jos kohtaat ongelmia tehtävien teossa niin voit käyttää tämän sivun kommentointi toimintoa. Suuren osaan kysymyksistä löytyy vastaus nopeiten Googlaamalla.

Olisi mukava myös kuulla kommenttejanne näistä tehtävistä sekä toiveita tulevista.

Aloittelijat:

Google Analytics palvelun asentaminen

1.    Mene sivuille www.google.com/analytics

2.    Jollei sivu ole suomeksi, vaihda ylhäältä oikealta palvelun kieleksi suomi.

3.    Jos sinulla on jo Google-tili eli käyttäjätunnus ja salasana millä kirjaudut johonkin Googlen omistamaan palveluun (Gmail, Youtube, Blogger jne.) kirjaudu sillä sisään. Hyppää ohjeen kohtaan 7. 

4.    Jos ei sinulla Google tiliä ole tai haluat avata uuden tilin valitse Google Analytics -sivulla "Rekisteröidy nyt". Voi olla, varsinkin muilla kuin yrittäjillä, hyvä idea avata työkäyttöön oma Google-tili, vaikka jo omistaisi oman henkilökohtaisen tilin. 

5.    Syötä sähköpostiosoitteesi, salasanasi ja vahvistusteksti kuvasta ja siirry eteenpäin.

6.    Saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuksen, josta sinun pitää klikata vahvistuslinkkiä päästäksesi eteenpäin.

7.    Kun olet klikannut linkkiä, tilisi on luotu ja voit kirjautua palveluun.

8.    Kirjautuaksesi palveluun, siirry rekisteröitymissivulle uudelleen. Syötä aikaisemmin antamasi sähköpostiosoite ja salasana kirjautumiskenttiin ja valitse "Kirjaudu sisään".

9.    Seuraavaksi klikkaa "Kirjautuminen" -linkkiä "Kirjaudu Google Analyticsiin" -otsikon alta.

10.    Syötä kauppasi osoite muodossa www.yritys.fi, anna tilillesi nimi (esim. yrityksesi www-osoite), valitse "Aikavyöhykkeen maa tai alue" -kenttään Suomi. HUOM. Aikavyöhykkeen vaihtaminen tämän jälkeen mahdotonta, joten ole tarkkana. Valitse "Jatka" tämän jälkeen.

11.    Syötä vähintään "Maa tai alue" -kenttään Suomi. Nimi- ja puhelinnumerokentät ovat vapaaehtoisia.

12.    Hyväksy ehdot laittamalla rasti ruutuun ja valitse "Luo uusi tili".

13.    Näet nyt seurantakoodin, joka on tallennettava sivuillesi. Maalaa ja kopioi se kokonaisuudessaan tietokoneesi leikepöydälle. 

14.    Seuraavaksi tämä koodi liitetään www-sivuillesi. Kirjoita seuraava sähköpostiviesti verkkosivujesi tekijälle:

Hei
Avasin yrityksemme sivuille Google Analytics palvelun. Voisitko liittää alla olevan koodin JOKAISELLE sivullemme juuri ennen </body> -tagia.
(liitä tähän saamasi koodi)
Ilmoitatko kun homma on tehty.
Terveisin,

Jos olet ns. Teeseitse-mies, hoidat luonnollisesti homman itse. Ohjeita eri alustoille tai suoraan koodiin seurantakoodin itse asentamiseen löydät Googlesta. Myös jotkut kaupalliset sisällönhallintaohjelmistot mahdollistavat seurantakoodin itseasentamisen. Ohjeet tähän sivujen ylläpitäjältä. 

15.    Google Analytics seuranta on käytössäsi www-sivuillasi 24 tunnin viiveellä koodin asentamisesta. Koodin asentaminen on korkeintaan 30 min työ, luultavasti siihen menee muutama minuutti.

16.    Sisään palveluun pääsee myöhemmin osoitteessa www.google.com/analytics

17.    Jos sinulla on muista verkkosivuja, ne kannattaa avata samalla tilille. Mene Analytics sivusi hallintasivulle ja klikkaa oikealta + Lisää uusi profiili linkkiä, sitten “Lisää profiili uudelle verkkotunnukselle” ja seuraa tämän jälkeen tätä ohjetta kohdasta kymmenen eteenpäin.

Lisäohjeita aiheesta oheisesta videosta. Voit lopettaa videon katselun kohdassa 3:30


Edistyneet:

Google Webmaster tools

Asenna samalla samoille sivuille samoilla tunnuksilla Google Webmaster tools osoitteesta https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=fi

Ohjeita palvelun asentamisesta.

Google Alerts

Googlen Alerts palvelu on Internetin seurantaan tarkoitettu työväline ja erittäin pätevä sellainen vaikkakin joskus hieman hidas. Asenna itsellesi palvelu samoilla Google-tunnuksilla, www.google.com/alerts

Seurattaviksi asioiksi kannattaa syöttää itsesi ja yrityksesi lisäksi vaikkapa kilpailijasi ja omat tuotteesi. Mikä estää samalla lisäämästä seurantaa myös puolioasi sekä vaikkapa lapsiasi;)

Gurujen kannattaa ohjata ilmoitukset tulemaan suoraan viimeistään seuraavassa tehtävässä avaamaasi RSS-lukijaan, edistyneet voivat tyytyä niiden ohjaamiseen sähköpostiinsa.

Gurut:

RSS-lukijat

Asenna itsellesi jokin RSS-syötteiden lukuohjelma, jollei sinulla jo sellaista ole.

Voit käyttää RSS-syötteiden lukemiseen haluamaasi ohjelmaa. Itse käytän Googlen Readeria www.google.com/reader, johon voit kätevästi kirjautua samoilla tunnuksilla kuin muihin Googlen palveluihin. 

Kannattaa asentaa RSS-syötteiden lukija myös omaan kännykkään, jolloin itseään voi valistaa myös silloin kun ei nettiin ole pääsyä.

Sosiaalisen median tarkempi monitorointi

Tutustu palveluun www.socialmention.com  ja tilaa haluamasi sanojen seuranta eri medioista. Toimii hieman samoin kuin Google Alerts, mutta etsii tietoa nopeammin myös esim. Twitteristä sekä blogien kommenteista. 

Toimi näin: 

Kirjaa yksi sana tai sanayhdistelmä Search kohtaan. Laita sanayhdistelmä lainausmerkkien sisään. Muuta etsittäviksi kohteiksi ALL ja paina search näppäintä. 

Tilaa tulos RSS-selaimeesi.

Toista toimenpide kaikille niille sanoille tai sanayhdistelmille joita haluat seurata.

Etusivu

Blogi

Artikkelit

Sanasto

Linkit

Konsultointi

Koulutus

Referenssit

Yhteystiedot

 

Blogissa

Internet-markkinoinnin eri työvälineet

 
Ajankohtaista 19.10.2009

Matka alkaa verkosta seminaari 21.10

Lisää matkailu-uutisia...

Kuukauden vinkki:

Lue artikkeli matkailun hakukonemarkkinoinnista

Lisää ohjeita...

Kuukauden linkki:

Erittäin edullinen ja loistava ryhmä sähköpostien lähetystyökalu www.aweber.com

Kuuminta hottia juuri nyt

Uusi matkailun sähköisen liiketoiminnan verkkolehti Tnooz

Lisää linkkejä...
 

Kuukauden hyväntekeväisyyskohde

Centre for Social Research parantaa Intian naisten asemaa